Biber – Biberin faydaları nelerdir

biberTürk mutfağının da vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan biber, biçimine, rengine ve tadına göre, yeşil biber, dolmalık biber sivri biber gibi değişik isimler alır. “Capsaicin” adlı bir madde bibere acılık özelliği kazandırır. “Capsaicin” adlı bu maddenin bir gramı ile bir ton suyu acılaştırabilirsiniz. Midenin suyunun oluşumu ve kan dolaşımını sağlayan da yine bu maddedir.

A ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan biber C vitamini eksikliğinde kullanılmaktadır. Şayet eklem yerlerine ovuşturularak sürülürse kon dolaşımını hızlandırır. Eklem yerlerindeki ve romatizma ağrılarını da giderir.

Biber aynı zamanda iştah açıcıdır ve mide salgısını da arttırır.

Dipnot: Fazla miktarda tüketilen biber, hem mide ve bağırsak tahrişlerine hem de zehirlenmelere neden olabilir. Mide bulantısı ve halsizlik yapabilir. Bunlar dışında böbrek ve karaciğer rahatsızlanmalarına da yol açabilir. Bu nedenlerden dolayı az ve seyrek olarak tüketilmesi faydalıdır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: