Şifalı Bitkiler – Beş Parmak Otu “Kaz Otu-Gümüş Otu”

besparmakBeş parmak otu tarlalarda, bahçelerde ve fundalıklarda bulunur. Gümüş otu ismiyle de bilinen bu bitkinin rozet şeklinde toplanmış gümüş rengi yaprakları vardır. Temmuz ve Ağustos aylarında yaprakları toplanıp kurutulur. Beş parmak otundan yapılan sıvı ile ılık gargara yapıldığı takdirde boğaz ve ağız iltihaplarına iyi gelir. Bu otun şurubu ishale karşı etkilidir. Bunun dışında kan dolaşımı rahatsızlıklarına ve mideye iyi gelmektedir.

Beş parmak otu böbrek hastalıklarına karşı da kullanılmaktadır. Şeker hastalığı için de bu otun yaban mersini, böğürtlen yaprağı ve fasulye kabuğu ile karışımına karanfil ilave edilerek kullanılması önerilmektedir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: