Şifalı Bitkiler – Bakla

baklaBaklagiller ailesinden gelen, ülkemizin en çok tanınan, kuruyken taneleriyle, tazeyken de kabuğuyla pişirilip yenen sindirimi son derece rahat ve besleyici bir bitkidir Bakla. Bakla çiçekleri toplanır ve gölgede bekletilerek kurutulur. Daha sonra kapalı kutularda muhafaza edilir. Baklayı çay gibi haşlayıp içildiği takdirde vücuttaki zehirleri dışarı atar, idrarı söktürür ve taş düşürür. Bunun yanında romatizma, siyatik, dolama, lumbago gibi rahatsızlıklara da iyi gelen bir bitkidir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: